Wat een vrolijke afsluitingen!

Alle trainingen en jeugdschaatslessen zijn weer voorbij. Zaterdag 30 maart was het de laatste keer voor de jeugdschaatsers met als afsluiting de Elfstedentocht. Op de baan stonden de gezellige stempelposten al klaar, de brug was geïnstalleerd, het “smalle slootje” lag er en er was een wak. Daar moesten de vrolijk uitgedoste rijders natuurlijk omheen schaatsen en kluunen. Halverwege mochten de rijders bij een echte koek en zopie drinken halen en een koekje. Aan het eind van de tocht leverde de volle stempelkaart het Elfstedenkruisje op.

Het trainingsuur op zaterdag beleefde zaterdag 23 maart zijn laatste training. Eerst deden we het serieuze deel, maar daarna gingen we over tot de spelletjes. Natuurlijk moest er ook tegen de rijrichting in geschaatst worden. Daar hebben de rijdertjes al een paar weken naar uitgekeken.

Maandag 18 maart was de laatste maandagtraining. Ook toen waren er verkleedpartijen en de traditie om aan het eind tegen de richting in te schaatsen moest nu natuurlijk ook weer gebeuren. Het is dan de uitdaging om linksom pootje over te doen en dat is best nog een kunst. Op de baan werd een slee voortgetrokken met een enorme geluidsinstallatie. De muziek knalde er uit en een hele stoet van schaatsers volgde al dansend. Er was een hele jolige sfeer.

Nu even rust en plannen voor volgend jaar.