Wedstrijden

Langebaan wedstrijden

Bekijk de langebaan wedstrijden en uitslagen hier

Marathons
Bekijk de marathons en uitslagen hier

Informatie wedstrijden:

Categorieën: Voor langebaan-, marathon-, en shorttrackwedstrijden word je wedstrijdcategorie bepaald op basis van je leeftijd. Daarvoor is de datum 1 juli belangrijk. Om tot de juiste wedstrijdcategorie te komen stel je jezelf de vraag: Hoe oud is de sporter voor 1 juli van het huidige schaatsseizoen? Of hoe oud ben je op 30 juni?

Voorbeeld: Jeroen is op 30 juni jarig en 7 jaar geworden. Voor 1 juli 2023 is hij 7 jaar. Hij neemt dan deel in de categorie Pupillen F (HPF).Maaike is geboren op 1 juli en 12 jaar geworden. Op 30 juni 2023 is zij 11 jaar. Zij neemt deel in de categorie Pupillen B (DPB).

Soorten wedstrijden

Er zijn clubwedstrijden (aangeven met afkorting: CHZNK) waarbij alle categorieën kunnen inschrijven ( tenzij anders vermeld ) en er zijn categorie wedstrijden waarbij aangegeven is welke categorie er inschrijven kan. Verder zijn er wedstrijden op uitnodiging, waarvoor je persoonlijk bericht krijgt.

Deelnemen en inschrijven

Als je met wedstrijden wil meedoen moet je:

- Licentie aanvragen op de website van de KNSB (kosten variëren van € 11,50-42,50 afhankelijk van leeftijd). Volg de stappen die op de website staan vermeld.

- Kies de wedstrijd, die je wilt rijden en schrijf je in via Schaatsen.nl inschrijvingen. Let op: soms is er een limiet aan het aantal inschrijvingen, dus wees er snel bij.

Je registratienummer kan je bij Marloes van de ledenadministratie ( 06-10185072) opvragen.

Afmelden:

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan moet je je afmelden bij de pagina, waar je hebt ingeschreven of als dat niet meer lukt, bij Margreet Ligthart 06-12201812

Clubkampioenschappen

Deze worden berekend uit alle clubwedstrijden (afkorting CHZNKHH). De snelste tijd telt.

De afstanden die meetellen zijn:

Pupillen: 100-300-500

Junioren/ Neo-senioren/Senioren Dames/Masters Dames: 500-1000-1500

Senioren Heren/Masters Heren: 500-1000-1500-3000 (Voor een 3000m mag een categoriewedstrijd gebruikt worden)

Je moet zelf in de gaten houden, dat je elke vereiste afstand rijdt. Als er een afstand mist kun je dus geen kampioen worden of in de uitslagen van de clubkampioenschappen voorkomen.

Prijzen

Aan de clubkampioenschappen is een wisselbeker verbonden vanaf de categorie junioren A, maar er is ook een progressiebeker, de Dirk Drent Bokaal, voor degene, die de meeste progressie heeft gemaakt. De Dirk Drent Bokaal kan gewonnen worden door alle wedstrijdrijders van onze club, dus ook een pupil kan hem winnen.

Marathon wedstrijden:

Wil je daar aan meedoen, dan moet je je bij de jurykamer melden voor de aanvraag van een beennummer en daar een klein bedrag voor betalen. De wedstrijdkalender vind je bij de website van Marathoncommissie Alkmaar.