Over ons

Schaatstrainingsgroep ’t Zwanenwater is opgericht op 22 februari 1965, en heeft als doel het bevorderen van de schaatssport in de breedste zin van het woord. De schaatstrainingsgroep is vernoemd naar het natuurreservaat in de duinen bij Callantsoog, genaamd ’t Zwanenwater.

De schaatstrainingsgroep trainde in het begin van zijn bestaan dan ook in het natuurreservaat. Dat mag helaas niet meer. Wel mogen wij op het meer in het Zwanenwater schaatsen als er ijs ligt.

Schaatsen op het Zwanenwater

Aan de rand van ons mooie kustdorpje Callantsoog ligt een uniek natuurgebied, het Zwanenwater. Dit beschermde natuurgebied heeft de grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Wanneer het vriest en het ijs dik genoeg is mag hierop geschaatst worden.

Het bestuur van IJsclub Het Zwanenwater bepaalt samen met Reddingsbrigade Callantsoog of het ijs dik genoeg is om er veilig op te kunnen schaatsen. Als het ijs veilig wordt bevonden, zorgt de club voor een mooi geveegde baan, zitgelegenheid, EHBO en Koek & Zopie. Zodat u kunt genieten van schaatsen op een schitterende plek.

Voor meer informatie kunt u hun website bezoeken: www.ijsclubhetzwanenwater.nl