Wie heeft dat: een skeelerdiploma?

Wie heeft dat: een skeelerdiploma?

Een zwemdiploma, verkeersdiploma, diploma van een opleiding kennen we allemaal wel, maar een skeelerdiploma hebben niet veel Nederlanders in bezit. De 15 kinderen die aan de skeelerlessen meededen hebben die gekregen aan het eind van de lessenserie.

Door allerlei oefeningen en spelletjes werden de kinderen vaardiger. Steeds een stapje moeilijker en dat vraagt naast lichamelijke inspanning ook mentale inspanning, want durf maar eens op één been te skeeleren of een overstap te maken voor de bocht. Als het lukte, zag je het zelfvertrouwen groeien. Als het mislukte, was het even incasseren en vervolgens weer een nieuwe poging wagen. Met de stimulans van de juf of soms met wat hulp, kon vaak de hobbel worden genomen.

Een enkele keer was de zin weg, want na een drukke dag of week op school of door tropische temperaturen was de energie weg. Begrijpelijk! Toch overheerste het plezier en de inzet was prachtig en werd beloond met een diploma en een traktatie.