Wat een ervaring: schaatsen in Thialf!

Wat een ervaring: schaatsen in Thialf!

21 januari om half 10 ’s morgens vertrokken we met een bus vol enthousiaste schaatsers naar de beroemde ijsbaan Thialf in Heerenveen. Daar waar de toppers rijden, waar er wereldrecords sneuvelen, waar schaatsers uit allerlei landen naar toe gaan om te trainen en wedstrijden rijden, daar wil je toch zeker ook weleens rijden?

Bij binnenkomst word je al overweldigd door alles wat er gebeurt. Het is niet alleen de 400m baan waar gereden wordt, maar ook op het middenterrein is volop beweging.  Op het ene deel krabbelden de allerkleinsten rond en op het andere deel werden er shorttrack wedstrijden gehouden voor pupillen.

De eerste slagen op het ijs voelden wel wat onwennig: wat een vlak ijs, geen hobbeltje of ribbel en voorál geen wind! Magisch bijna! Er werden dan ook heel veel ronden gereden, want bij zulke omstandigheden houd je dat ook wel vol.

Om 12.00 uur werd er gedweild en moest iedereen van het ijs. We gebruikten de tijd voor de lunch en we werden getrakteerd op een heerlijke koek ( gesponsord door Mobiel en Fit, Karins bedrijf) We hadden weer energie om te gaan schaatsen.

Af en toe gingen onze schaatsers  door een tunneltje onder de 400m baan naar het middenterrein om te kijken bij de wedstrijd.  Wat reden die pupillen shorttrackers hard en wat behendig gingen ze al door de bochten! Ze zaten ook wel erg diep!

Om 13.40 was het weer verzamelen in de hal en naar de bus. Heel tevreden en moe keerden we huiswaarts. Het was een heel gezellig en sportief uitje.