De clinics op Schagen on Ice waren weer top!

De clinics op Schagen on Ice waren weer top!

Na 3 jaar afwezigheid van Schagen on Ice door corona in 2020 en 2021 en geen stroom beschikbaar in 2022, konden we eindelijk de clinics schaatsen weer verzorgen. Een mooi aantal kinderen meldde zich ruim voor het begin van de clinic.

Om 10 uur verdeelden we de groep in drie├źn op leeftijd en voor iedere groep zetten we een baantje uit met pionnetjes.

We begonnen met warm draaien door enkele oefeningen op de plaats en daarna een paar baantjes schaatsen.

De kleinste kinderen gingen eerst met een zeehondje. Al snel schaatsten ze langs de kant om nog te kunnen vasthouden aan de reling als het nodig was. Toen ze zagen dat de andere kinderen allemaal leuke oefeningetjes deden, wilden ze heel graag meedoen en dat lukte met vallen en opstaan.

De grootste kinderen leerden om een goede schaatshouding aan te nemen, de armen goed te bewegen, goed af te zetten en van alles wat bij schaatsen hoort.

De kinderen toonden een geweldige inzet. Aan het eind deden we verschillende spelletjes zoals Annemarie Koekoek, het stoplichtspel of estafette.

Het tweede uur sloten er nog nieuwe kinderen aan, maar de kinderen van het eerste uur wilden nog lang niet stoppen en na een pauze gingen we weer opnieuw aan de slag. Als er die middag kinderen in slaap vielen op de bank thuis, zou ons dat niet verbazen na al dat bewegen. Niet alleen de kinderen hebben er van genoten, wij ook!