In memoriam: Gerrit Jannes

In memoriam: Gerrit Jannes

Wij ontvingen het droevige bericht dat Gerrit Jannes, al meer dan 25 jaar lid van onze vereniging, op 66 jarige leeftijd plotseling is overleden.

Gerrit nam de training serieus: hij deed mee met de bostrainingen in Petten, probeerde tijdens de ijstraining altijd aan zijn techniek te schaven en schreef zich in voor wedstrijden of marathons.

Op een zeker moment, meldde Gerrit zich aan voor het vroege uur op maandag A01. Het paste hem beter dan de latere uren, want hij moest ’s morgens altijd al heel vroeg naar zijn werk. Hij trof op dat uur allemaal mannelijke leeftijdgenoten en best fanatieke schaatsers, maar hij wist zich daar goed staande te houden. Hij sloeg het warm lopen nooit over. Daarna zat je eerder in je slag en het was beter voor je spieren, aldus Gerrit.

Gezelligheid kenmerkte de groep en daar hield Gerrit van. Tussen de opdrachten door werd er van alles besproken en als er weer geschaatst moest worden riep Gerrit of een andere schaatser:  ‘Dames, het is hier geen theekransje, we gaan!’ Alle mannen volgden dit commando op en wilden niet voor elkaar onder doen. Bij het warm rijden zei Gerrit vaak: ‘We gaan beginnen, een rondje of 10?’ Aan het eind riep hij de anderen op om nog uit te rijden en al hadden sommigen het wel gehad Gerrit reed net zo lang door, tot hij er af moest.

Gerrit, bedankt voor je sportiviteit!