Ouder/kind schaatsen: wat een sportiviteit!

Ouder/kind schaatsen: wat een sportiviteit!

4 Februari stond er bij het jeugdschaatsen ouder/kind schaatsen op het programma. Een prachtige opkomst van vaders, moeders, soms een tante of oom.

De kinderen wilden heel graag laten zien, dat ze al heel vaardig waren in allerlei moeilijke oefeningen. Want enkele rondjes in diepzit, met een pionnetje op je rug en geduwd worden, dat voel je in je beenspieren. De pion mag er natuurlijk niet af vallen! Wat te denken van op één been schaatsen of onder een stok door! Dan moet er ook aan de afzet worden gewerkt. Dat doen we met behulp van een fietsband. De voorste heeft deze om en de schaatser er achter spant de band aan en remt enigszins. Om vooruit te komen, moet je wel heel goed afzetten. Stoplichtspel, estafette of een tikspel aan het eind van de les en alle grote en kleine mensen hebben echt hun portie bewegen vandaag wel gehad. Petje af voor al deze enthousiaste ouders, ooms/tantes of anderen die meededen.