Duim omhoog voor de ouders!

Duim omhoog voor de ouders!

Zaterdag 1 februari was de ouder/kind schaatsles. De kinderen mochten hun vader of moeder meenemen, een oom of tante of een buurman of buurvrouw. Vele ouders, opa’s of oma’s, of andere belangstellenden,  hadden gehoor gegeven, terwijl ze het best wel spannend vonden. Hun kind had al meerdere lessen gehad, maar zij moesten bijna vanuit het niets schaatsen!

Na de eerste onwennige streken, voelden ze zich geleidelijk vertrouwder met het ijs. Alle oefeningen, die de kinderen moesten doen, deden ze enthousiast mee. Ze moesten af en toe wel heel diep zitten om bv onder een stok door te schaatsen. Starten is ook best moeilijk ervaarden ze. Lange slagen maken en je voet indraaien, doe dat maar eens! Vooral bij het spelletje waren ze fanatiek. Ze gaven niet op, terwijl de voeten en spieren hier en daar wel wat pijntjes veroorzaakten. De kinderen deden de oefening voor en moedigden hun ouders aan.

Er hing weer een goede sfeer. De kinderen genoten er van en we bedanken iedereen voor de betrokkenheid en inzet.