Spannende variatie: behendigheid op de schaats en mass start

 

Spannende variatie: behendigheid op de schaats en mass start

Op 30 november was de tweede wedstrijd om de SFA (Sportfederatie Alkmaar Cup). Deze keer ging het om behendigheid en snelheid op de schaats over 100m. Op de baan stonden ‘hindernissen’ in de vorm van pionnen voor een slalom, een klein sprongetje over een pion op zijn kant, een rondje om pionnen heen en vervolgens naar de finish sprinten onder een poortje door.

Het viel op, dat sommige snelle schaatsers nu met die hindernissen toch niet zo snel waren en sommige schaatsers, die minder snel zijn nu wel heel behendig het parcours aflegden. Het was een mooie strijd.

Daarna, werd er een mass start gedaan in de categorieën jongens pupil A, meisjespupil A, jongens pupil B, meisjes pupil B, jongens C,D,E en meisjes C,D,E. Er werden resp 5, 4 en 3 ronden gereden. Ook hier werd weer een mooie strijd geleverd. Voor beide onderdelen werden er weer punten toegekend en uiteindelijk kwamen daar de winnaars uit tevoorschijn. Bij de categorie jongens C,D,E werd Ruud de Groote eerste en bij de categorie meisjes B had Femke van der Fluit de derde prijs. Lynn Schipper en Jente Wolthuis waren de pechvogels, want zij vielen best hard op hun knie. Heel jammer, want ze gingen heel goed en hadden een goede positie. Elke deelnemer, ook de gevallen schaatsers, mocht iets van de tafel met cadeautjes kiezen. Dat was een leuke verrassing! Op naar de volgende SFA wedstrijd op 11 januari 2020!