Schagen on Ice: ‘t Zwanenwater was weer van de partij met clinics

Schagen on Ice: ‘t Zwanenwater was weer van de partij met clinics

27 december waren de trainers van Schaatstrainingsgroep ’t Zwanenwater weer actie bij Schagen on Ice. Het was te merken, dat het wel erg snel na die drukke kerstdagen was, want het aantal kinderen, dat meedeed was wel wat kleiner dan vorige keren. Echter, het enthousiasme was er niet minder om. Allerlei behendigheidsspelletjes werden gedaan, zoals o.a. slalom om pionnen, een pion mee schuiven om goed te leren ‘diepzitten’, steppen en zo te leren afzetten. Het hoogtepunt is altijd wel weer het spel aan het eind. We deden Annemarie Koekoek, dat houdt in snel vooruit gaan, maar ook als ‘Annemarie omkijkt, meteen stil staan. Zo kun je oefenen op het remmen.  Ook het ‘stoplicht spel’ met  uiteindelijk wel 6 kleuren vraagt opletten, want bij rood is het stilstaan en bij bv blauw een sprongetje maken of bij oranje een rondje om je as draaien. De opdrachten voor alle 6 kleuren moet je allemaal goed onthouden en ook uitvoeren. Het was weer heel gezellig en de kinderen deden goed mee. Op 3 januari zijn er weer clinics voor kinderen van 5 t/m 12 jaar van 10.00 uur tot 12.00 uur.