Rust alweer voorbij

Rust alweer voorbij

Na ruim een maand rust zijn op 25 april zijn de skeelertrainingen begonnen. De groep jeugdskeeleraars was compleet, de anderen moeten nog op gang komen lijkt het. De eerste keer leek het weer roet in het eten te gooien, maar de baan was op tijd droog en er kon het hele uur geskeelerd worden.

Het was even wennen met misschien wel nieuwe skeelers of gewoon omdat het de eerste keer was. Al snel waren er al een paar, die pootje over deden. Sommigen wilden graag hard, maar dat is de volgende stap. Eerst de techniek oefenen en pas daarna over op snelheid. Het eerste deel werd op het kleine vak gedaan. Daarna op de grote baan, die meer voor snelheid en uithoudingsvermogen is. Een uur skeeleren is intensief, maar het past goed in de voorbereiding voor het schaatsen.