Uitstapje naar Flevo on Ice

Uitstapje naar Flevo on Ice

Zondag 17 februari vertrokken we rond 10 uur met 35 Zwanenwaters naar Flevo on Ice. Iedereen had er zin in en de stemming in de bus was meteen al erg gezellig.

Het was prachtig weer, maar zou het niet te warm worden met 15 graden? Bij aankomst zagen we, dat er behoorlijk wat water op het ijs stond, maar eenmaal op de grote ronde van 3 km viel er toch redelijk te schaatsen. Het was wel wennen dit ‘soort van’ natuurijs: stroeve plekken, zacht en hier en daar hobbeltjes. Je moest wel een beetje behoedzaam rijden.

De kinderen kregen een opdracht mee. Er reden tien schaatsers met een wedstrijdband. Deze schaatsers hadden een vraag en die moesten zij oplossen. Met de letters, die ze kregen als ze het antwoord wisten, werd een woord gevormd. Niet iedereen vond alle letters, maar ze wisten toch het woord te raden: Winterpret.

Ook langs de kant was het in het zonnetje heerlijk toeven voor ‘koek en zopie’ en de kinderen konden ook nog even op de glijbaan. Kortom: volop vermaak! Om half 4 reden we weer voldaan naar huis. Het was een geslaagde dag.