Het is echt voorbij

Het is echt voorbij

Vanochtend 17 maart was echt de allerlaatste les. Oh, wat was het koud bij -2 en met stevige wind. Veel kinderen hadden gelukkig een extra laagje, omdat ze verkleed waren. Zij hadden ook niet zo veel last van de kou, want hun doel was om alle stempels van alle elf steden te vergaren.

Het was af en toe een enorme drukte bij de stempelposten, maar de kinderen volgden goed de logistieke instructies op: 2 rijen maken om langs twee kanten van de tafel te kunnen stempelen. Bovendien, konden ze de tijd in de rij gebruiken om even uit te rusten. Vol trots lieten ze zien hoeveel stempels ze al hadden. Halverwege mochten ze bij de koek en zopie tafel wat drinken en een koekje eten. Zo hadden ze weer energie om de tocht der tochten af te maken.

Nadat Leeuwarden afgestempeld was, kregen ze de medaille. Het was weer een geslaagd evenement.