Jeugdschaatsers goed bezig!

Jeugdschaatsers goed bezig!

Zaterdag 20 januari was alweer de vierde les voor de jeugdschaatsers. Enkele kinderen zijn van groep gewisseld omdat ze daar beter op hun plaats waren vanwege niveau of het bij een vriendje/vriendinnetje willen zijn. Ook de nieuwe kinderen weten inmiddels hoe het werkt: het fluitsignaal gaat, snel de baan op en naar de bocht rijden waar ons vak is. Daar beginnen we meestal met enkele rek- en strekoefeningen en met warm rijden. De oudste kinderen gaan dan  de grote ronde doen, de kleinste blijven in het baanvak. Toch, laten deze zich graag uitdagen om ook een grote ronde te doen.

Als ze lekker warm gedraaid zijn, beginnen de oefeningen. De oefeningen worden aangeboden in allerlei spelvormen. Zo worden ze spelenderwijs behendiger en gaan van pinguïnpasjes naar het echte schaatsen. De oudste kinderen krijgen meer te maken met diepzit, een zijwaartse afzet, goed sluiten en ze oefenen al op de bocht. Veel plezier beleven, veel bewegen en schaatsvaardiger worden tijdens de les zijn onze hoofddoelen.